Speciál Burundi


Tropicky ovocná 100% Arabika s tóny manga, liči a papáji.
Více

Výrobce: ČeskávaKód produktu: 100024-300Doprava a platba

290 Kč

Skladem
ks

O kávě a jejím původu

Další Speciál z naší pražírny je z oblasti Ngozi, konkrétně okolo obce Tangara na severu Burundi. Roste tu v nadmořských výškách nad 1600 m.n.m. a je zde pěstována výhradně malými pěstiteli s průměrně 200 - 300 kávovníky. Zralé kávové třešně jsou ručně sesbírány a následně v místní kolektivní stanici Gisha (Bugestal Coffee) zpracovány - nejdříve jsou propláchnuty vodou a zbaveny nečistot, pak jsou přebrány od nezralých či naopak přezrálých třešní a v poslední řadě jsou sušeny 3 - 4 týdny na africkém slunci. Této metodě se říká natural a je oproti mokrému zpracování kávových třešní více šetrná ke kávě jako takové.

Sušení kávy v Burundi

Připravená káva bude mít plné tělo a kompletní spektrum ovocných tropických chutí jako mango, liči a nebo papája

Tuto kávu nabízíme pouze v zrnkové variantě o hmotnosti 300 gramů, protože věříme, že čerstvě namletá před přípravou bude tou nejlepší kávou vašeho dne a měla by vám vystačit na 1 filtr (V60 240 ml) denně po dobu 14 dnů.

Doporučená příprava

Tuto kávu doporučujeme na libovolný způsob přípravy, nejlepší ale bude připravená na filtrovaných metodách.

Kávu doporučujeme pro přípravu espressa Kávu doporučujeme pro přípravu mléčných specialit Kávu doporučujeme pro přípravu filtrovaním
Vlastnosti
Odrůda kávy 100% Arabika
Vhodná příprava EspressoDripperFrench pressAeropressMokaChemexPřekapávačVacuum pot
Oblast Tangara, Ngozi, Burundi
Pěstitel Gisha washing station
Nadmořská výška 1600+ m
Hořkost Nižší
Acidita Vyšší
Obsah kofeinu Nižší
Balení 300 gramů