Hario Tecnica TCA - Kapacita: 240 ml
Hario Tecnica TCA - Kapacita: 240 ml
vacuum potPříprava kávy pomocí vacpotu (nebo též vacuum potu, syfonu, siphonu, vakuového kávovaru) je neotřelá zábava s dokonalým výsledkem. Tento způsob přípravy kávy byl vynalezen p. Loeffem v Berlíně okolo roku 1830. Přístroj funguje na principu zahřívání a ochlazování spodní baňky, díky kterému dochází ke změně tlaku.
V první fázi je spodní baňka s vodou zahřívána kahanem, a jakmile přejde voda varem, začne ji přetlak, způsobený párou vytlačovat do horní baňky, kde je smíchána s kávou. Po krátké extrakci je kahan uhašen, díky čemuž dojde k ochlazení spodní baňky, která začne podtlakem přes filtr přetahovat kávu zpět dolů.
Výsledkem této až alchymistické přípravy je dokonale čistá kávy. Na kávovaru Hario Vacpot Tecnica lze dle velikosti připravit až 5 šálků kávy po 120 ml. U modelu Hario TCA-2 doporučujeme přípravu 2 šálků a u Hario TCA-5 je optimální množství mezi 3 a 5 šálky.
Součástí balení je:
- sada dvou skleněných baněk
- víčko
- textilní filtr vč. napínacího řetězu
- stojan
- kahan
- bambusové míchátko
- V balení dostanete tedy naprosto vše, co je potřeba k přípravě kávy na tomto vacpotu až na líh do kahanu.
Materiál | sklo/kov/plast |
---|