Českáva Brazílie Robusta - Balení: 250 gramů

Tip

100% Robustu s výjimečně plnou, ale jemnou chutí
bez silné hořkosti jak v espressu, tak i na filtru.
Více

Výrobce: ČeskávaKód produktu: 100027-250Doprava a platba

148 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

O kávě a jejím původu

Odjakživa vám z Brazílie nabízíme naši jemnou a lehkou kávu odrůdy Arabika, ale dostala se k nám od našeho dodavatele brazilské kávy i tato unikátní, a chuťově velmi zajímavá káva 100% Robusta z brazilského regionu Espirito Santo, kde se pěstuje a zpracovává promytou metodou v nadmořských výškách od 500 do 800 m.n.m.

Oproti vietnamské Robustě, kterou máme také v nabídce, je tato káva velmi jemná (sic plná), s nižší hořkostí a větší sladkostí. Kávy Robusta jsou kvalitativně na nižší úrovni než kávy odrůdy Arabika, ale tato káva nabízí velmi zajímavé chuťové spektrum, která vám skvěle poslouží jak na espresso, phin ca phe, tak i na filtovanou kávu. I přes jemnou chuť této kávy je to stále Robusta, takže je dobré si uvědomit, že obsah kofeinu může být až trojnásobný oproti kávám Arabika.

Doporučená příprava kávy

U běžné Robusty se doporučuje zejména příprava phin ca phe (na vietnamském filtru), ale tato Robusta je velmi jemná, bez intenzivní hořkosti, takže vám ji můžeme doporučit nejen a to, ale i na přípravu espressa a - i kdyby jen na vyzkoušení - na přípravu filtru, ideálně V60. 

Na filtru je káva plná, ale jemná, bez silné hořkosti a zcela bez kyselinky. V nasládlé chuti jsou jasně citít klasické tóny Robusty - karamelu, čokolády a koňaku.

Při přípravě espressa se dočkáte podobných tónů, ale v silnější podobě, kde se začnou lehce ukazovat hořčí profily této odrůdy.

Kávu doporučujeme pro přípravu espressa Kávu doporučujeme pro přípravu mléčných specialit Kávu doporučujeme pro přípravu filtrovaním
Vlastnosti
Odrůda kávy 100% Robusta
Země původu Brazílie
Vhodná příprava EspressoDripperFrench pressAeropressMokaChemexVacuum potDžezva
Hořkost Střední
Acidita Nízká
Obsah kofeinu Vysoký