Aeropress
Aeropress
cestovní kávovarAerobie Aeropress je ruční kávovar pro přípravu filtrované kávy. Tento zajímavý a velmi jednoduchý kávovar byl vynalezen v roce 2005, a to přímo ředitelem společnosti Aerobie, která se soustředí především na sportovní potřeby. Od této doby si Aeropress získal mnoho obdivovatelů a v přípravě kávy na tomto kávovaru se pořádají oceňované soutěže jak na státní, tak i světové úrovni.
Kávovar Aeropress sestává ze tří zásadních dílů - válce, pístu a sítka. Celá manipulace s kávovarem je velmi snadná, filtrace probíhá přes papírové filtry. Celková kapacita Aeropressu je 240 ml (4 šálky po 60 ml).
Příprava kávy v Aeropressu
Možných způsobů přípravy kávy je na kávovaru Aeropress mnoho. Liší se dle typu kávy, hrubosti mletí či teploty vody. Nejčastěji se ale aplikují tyto dva způsoby:
- klasický způsob přípravy
Na válec se nasadí sítko s filtrem, nasype požadované množství kávy, mleté na středně hrubo, zaleje se horkou vodou (90-95°C) na požadované množství šálků a celá směs se zamíchá. Poté se do válce vloží píst a tlakem se káva extrahuje přímo do šálku. Příprava takového šálku kávy trvá okolo 30 vteřin.
- otočený způsob přípravy
Káva připravená tímto způsobem má intenzivnější a plnější aroma - při přípravě dochází k delší extrakci kávy. Do válce zasunte píst do cca poloviny, či do požadovaného množství šálků. Nasypte středně nahrubo namletou kávu, zalejte horkou vodou (90-95°C) a pořádně zamíchejte. Nechte cca 30-50 vteřin extrahovat, poté nasadte sítko s filtrem, Aeropress otočte a tlačte na píst stejně jako při prvním způsobu.
Kávovar je vyrobený z kvalitního a odolného potravinářského plastu a jeho údržba je tak velmi snadná - kávovar stačí opláchnout horkou vodou či umýt v myčce.
Obsah balení
- kávovar Aeropress
- míchátko
- redukce na šálky
- 350 ks papírových filtrů
- český návod
Jak na to
Materiál | plast (polypropylen) a guma |
---|---|
Objem | 240 ml |
Filtry v balení | 350 ks |