Výrobce: Hario

Hario Tecnica TCA vakuový kávovar

2 190 Kč 2 290 Kč 2 390 Kč od 2 190 Kč 1 809,92 Kč bez DPH 1 892,56 Kč bez DPH 1 975,21 Kč bez DPH od 1 809,92 Kč bez DPH
Skladem, ihned k odeslání Skladem, ihned k odeslání Skladem, ihned k odeslání Zvolte variantu
Kapacita:
Můžeme doručit do:
21.8.2018 21.8.2018 21.8.2018 Zvolte variantu
Kategorie: Kávovary
Materiál: sklo/kov/plast

Příprava kávy pomocí vacpotu (nebo též vacuum potu, syfonu, siphonu, vakuového kávovaru) je neotřelá zábava s dokonalým výsledkem. Tento způsob přípravy kávy byl vynalezen p. Loeffem v Berlíně okolo roku 1830. Přístroj funguje na principu zahřívání a ochlazování spodní baňky, díky kterému dochází ke změně tlaku. 

V první fázi je spodní baňka s vodou zahřívána kahanem, a jakmile přejde voda varem, začne ji přetlak, způsobený párou vytlačovat do horní baňky, kde je smíchána s kávou. Po krátké extrakci je kahan uhašen, díky čemuž dojde k ochlazení spodní baňky, která začne podtlakem přes filtr přetahovat kávu zpět dolů.

Výsledkem této až alchymistické přípravy je dokonale čistá kávy. Na kávovaru Hario Vacpot Tecnica lze dle velikosti připravit až 5 šálků kávy po 120 ml. U modelu Hario TCA-2 doporučujeme přípravu 2 šálků a u Hario TCA-5 je optimální množství mezi 3 a 5 šálky. 

Součástí balení je:

  • sada dvou skleněných baněk
  • víčko
  • textilní filtr vč. napínacího řetězu
  • stojan
  • kahan
  • bambusové míchátko
  • V balení dostanete tedy naprosto vše, co je potřeba k přípravě kávy na tomto vacpotu až na líh do kahanu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: