O kávě a jejím původu
Českáva Mexiko je 100% Arabika pěstovaná v mexické oblasti Chiapas na východním konci Mexika u hranic s Guatemalou. Káva je zde pěstována v nadmořské výšce 1100 - 1200 metrů n.m. a díky tomu má velmi jemné a nasládlé tóny s výrazně nízkou aciditou, ať už ji připravujete jakkoli. Tato káva je namíchána z kávových zrnek odrůd Caturra, Catuai a Typica.
Doporučená příprava kávy
Námi upražená mexická káva je vhodná jak pro přípravu espressa, tak i na filtrovanou kávu. Přípravou espressa získáte lehčí šálek kávy s nízkou aciditou s tóny oříšků, čokolády a karamelu. Filtrovaná káva má střední tělo s velmi lehkou aciditou, lehkou nasládlostí a dozvuky hořké čokolády.
![]() |
![]() |
![]() |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.