O kávě a jejím původu
Naše kolumbijská káva (Supremo) je pěstována v regionu Huila na jihozápadě Kolumbie. Káva roste na svazích centrální a východní Kordillery, což je pohoří táhnoucí se 15 000 km napříč severní a jižní Amerikou. Káva roste v nadmořských výškách 1450 - 1600 metrů n.m. a sklízí se od prosince do února. Po sklizni následuje promyté zpracování, díky kterému má káva jemný profil s lehkou příjemnou kyselinkou.
Doporučená příprava kávy
Naše kolumbijská káva je vhodná na všechny přípravy, za nás je nejlepší jako filtrovaná káva připravená na dripperu V60. Káva má středně plné tělo s čajovým nádechem, je bez acidity a nasládlé dozvuky. V chuti lze ucítit tóny čokolády a marcipánu. Espresso připravené z této kávy je lehčí se slabším tělem s nízkou aciditou a nastupující hořkostí.
![]() |
![]() |
![]() |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.