O kávě a jejím původu
Českáva Keňa pochází z oblasti masivu Mount Kenya ve středu Keni. Káva je zde pěstována v nadmořských výškách okolo 2000 m.n.m. a je zpracována promytou metodou.
Na svazích tohoto masivu rostou kromě kávy také kakaové boby, čaj a kukuřice. Jedná se tak o velmi úrodné území, které je zcela přesně na rovníku. Káva z Keni má velmi silné chutě s ovocnými (citrusovými a broskvovými) tóny se svěží aciditou a dozvuky medu a kakaa.
Doporučená příprava kávy
Naší Keňu doporučujeme na veškeré filtrované metody. Výborné z ní bude i espresso, ale do mléčných specialit tuto kávu nedoporučujeme - její kyselinka si příliš nerozumí s mlékem.
![]() |
![]() |
![]() |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.