O kávě a jejím původu
Výběrová a delikátní etiopská arabika pěstována ve stejnojmenném mikroregionu Yirgacheffe, který je součástí nejznámější kávové oblasti na světě - Sidamo. Vypěstována byla na farmě Banko v Jirimtiti. Káva je zpracována suchou cestou (natural), jak je v Etiopii zvykem. Tato metoda je nejstarší metodou zpracování kávy a je také nejjednodušší a ekonomicky nejvýhodnější.
Doporučená příprava kávy
Tato káva má střední aciditidu s náznaky červeného ovoce, plné a lehce trpké tělo. Pro optimální chuťový výsledek doporučujeme kávu pro přípravu espressa a filtrovaných metod. Příprava mléčných specialit není vzhledem k vyšší aciditě doporučena.
![]() |
![]() |
![]() |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.