Příprava
4 lžičky horké čokolády rozmíchejte ve vlažném mléce a rychle svařte do úplného rozpuštění. Horká čokoláda je výtečná sama o sobě, ale doplnit ji můžete např. šlehačkou, kapkou ušlechtilého alkoholu nebo trochou koření - zkuste třeba skořici nebo chilli, jak to dělali Mayové a Aztékové.
O čokoládovně Jordis
Jordis je česká řemeslná čokoládovna z Hradce Králové, která své čokolády vyrábí od roku 2010. V roce 2014 uspěla na prestižní Academy of Chocolate v Londýně a získala tak historicky první českou medaili. Čokoláda je zde vyráběna pouze "bean to bar" a to z kvalitních a výběrových kakaových bobů, které jsou upraženy a následně rozemlety. Při následném konšování - procesu míchání za tepla - je získána charakteristická lesklá a jemná textura čokolády.
Složení
Tmavá čokoláda (kakaové boby 63%, třtinový cukr), kakaový prášek (7%).
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Nutriční údaje
Výživové údaje ve 100g
Energie: 51kCal/2153kJ;
tuky: 30g z toho nas. mas. kys.: 18g;
sacharidy: 56g z toho cukry: 34g;
bílkoviny: 10g;
sůl: 0,03g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.