Správné mletí kávy
Nejjemnější mletí
Struktura mouky. Ideální pro přípravu turecké kávy v džezvě.
Jemné mletí
Struktura jemného cukru. Toto mletí preferujte pro přípravu espressa a moka kávy.
Středně jemné mletí
Mletí hrubostí odpovídá kuchyňské soli. Takto namletá káva se používá pro přípravu filtrů a Aeropressu (s kratší extrakcí).
Střední mletí
Káva je mletá na hrubost písku a je ideální pro přípravu filtrů, vacpotu nebo Aeropress (s delší extrakcí).
Středně hrubé mletí
Káva namletá tímto způsobem je vhodná pro přípravu na Chemexu nebo Clever dripperu, a je v zhruba v hrubosti drsnějšího písku.
Hrubé mletí
Mletí kávy odpovídá mořské soli a je nejvíce vhodné na přípravu French pressu.
Velmi hrubé mletí
Tento způsob mletí je vhodný v zásadě jen na přípravu Cold brew. Kousky zrnek dosahují velikosti kuliček pepře.